SVENSKJÄVEL av Ronnie Sandahl vinner Golden Hugo i Chicago

Début film of Swedish director Ronnie Sandahl wins award in Chicago

Bianca Kronlöf as Dino, the "bloody Swede"

Swedish Film Institute announces that SVENSKJÄVEL (English title: UNDERDOG) won Golden Hugo at Chicago Film Festival
(sfi.se) Chicagos filmfestival avslutas just nu och två svenska filmer blir belönade. Ronnie Sandahls Svenskjävel vinner Golden Hugo i sektionen Best New Directors Competition. Ester Martin Bergsmark vinner Silver Hugo för Nånting måste gå sönder … Svenskjävel av långfilmsdebuterande Ronnie Sandahl handlar om unga Dino (Bianca Kronlöf) som extraknäcker i norskt medelklasshem och hamnar i ett triangeldrama. Filmen fick sin världspremiär nyligen på filmfestivalen i Zürich där den vann schweiziska filmkritikernas pris. Svenskjävel har svensk biopremiär under våren 2015.

About Elisabeth Schabus 477 Articles
I see, I like, I write ... mostly about cinema and actors, but also about politics or economy. In English, auf Deutsch, på svenska. This ORF trained news journalist (TV, radio), who has also worked in corporate publishing for international brands and written/edited tons of magazines, has become a blogger out of passion.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.